TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Jogi dokumentumok - Díjak és kitüntetések

Az Élő Költők Társaságának (ÉKT) 15/2001. (VII. 13.) ÉKT. számú rendelete a VEBI díj alapításáról és adományozásának rendjéről


Az Élő Költők Társasága az irodalmi szervezetekről szóló - többször módosított - 1890. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a.) pontjában rögzített felhatalmazás alapján a társaságban élő és dolgozó, kiemelkedő WEBMESTERI munkát végző személyek munkájának elismerésére kitüntető díjat alapít. A díj megnevezése és adományozása rendjének meghatározása céljából a következő rendeletet alkotja:

1. §

(1) VEBI (WEBBY) Díj adományozható annak (azoknak), aki(k) az IRODALOM érdekében az INTERNETEN kimagasló és maradandó teljesítményt nyújtott(ak).

(2) A díj leírása:

a) Bronznotebook: 38 cm átmérőjű fröccsöntött notebook "INTEL INSIDE, NOTHING OUTSIDE" felirattal. a Bronznotebook súlya 9,4 kiló(bájt). A díj első oldalán az ismeretlen holland látogató stilizált fantomképe látható. Ugyanitt látható a díj nevének felírása. A bronznotebook hátsó oldalán egy mirtusz koszorúval övezett ISDN csatlakozó található, amelyre a díjazott nevét és az odaítélés évszámát kell letölteni.

b) Oklevél: A4-es méretű, hajlékony lemezből készült díszes nyomtatási kép, melyen a bronznotebook motívumai láthatók a következő szöveggel: "VEBI Díj Böngésző Baltazár -nak, kimagasló munkássága elismeréseként, az Élő Költők Társasága nevében.

(3) A díjjal járó nettó pénzjutalom egy forintra tömörítve vehető át az Ön legközelebbi Internet szolgáltatójánál.

(4) Évente legfeljebb egy díjat ítélhet oda az ÉKT elnökség.

(5) A díj odaítélésére javaslatot tehet egy-egy jelöltre bárki (egyének, közösségek egyaránt), megfelelő indoklással. A javaslatot minden év július 1-jéig, (kivéve 1998-ban) kell eljuttatni írásban az ÉKT.hu-ra.

(6) A díjat minden évben a SZÜLÉSEN az ügyvezető elnök.


Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014