TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Díjak és kitüntetések

Az Élő Költők Társaságának (ÉKT) 17/2001. (VII. 13.) ÉKT. számú rendelete az ÉKT hűségnagykereszt alapításáról és adományozásának rendjéről


Az Élő Költők Társasága az irodalmi szervezetekről szóló - többször módosított - 1990. évi LXV. törvény 1. § (6) bekezdés a.) pontjában rögzített felhatalmazás alapján a társasághoz leghűségesebb élő személy munkájának elismerésére hűségnagykereszt díjat alapít. A hűségnagykereszt díj megnevezése és adományozása rendjének meghatározása céljából a következő rendeletet alkotja:

1. §

(1) Hűségnagykereszt adományozható annak (azoknak), aki(k) nevének monogramja K. Gy. és a Gy. a György magyar férfi keresztnév rövidítésére szolgál. Díjazott kizárólag az lehet, aki vezetéknevében legalább egy "u" (mint undorítóth) magánhangzót fel tud mutatni, két tanú jelenlétében.

(2) A díj leírása:

a) Kereszt: anyaga öreg tölgy, magassága három méter, a keresztléc 1.80 cm és 2/3 arányban metszi a függőleges részt. A kereszt fölött fatáblán a díjazott neve, alatta bűnei, görög betűkkel. A kereszt egy 35 cm. magas fenyő, "LATOR" fantázianevű sámliról közelíthető meg. A díjazott rögzítéséhez 4 db., azaz négy darab kereskedelmi forgalomban is kapható (OBI) százas szög szolgál. A halál beálltát törvényszéki orvos szakértő állapítja meg.

b) Oklevél: A4-es méretű, csomagolópapírból készült, gazdagon zsírozott irat, melyen a kereszt motívumai láthatók a következő szöveggel: "Hűségnagykereszt Díj Kuthy Györgynek sok szeretettel az ÉKT elnökeitől" A díjazott szabadon választhat az a), valamint a b) verzió között.

(3) Az életben legfeljebb egy díjat ítélhet oda az ÉKT elnökség.

(4) A díjjal járó nettó számlakivonat a főpincérnél vehető át.

(5) A díj odaítélésére javaslatot tehet egy-egy jelöltre bárki (egyének, közösségek egyaránt), megfelelő indoklással. A javaslatot minden év július 1-jéig, (kivéve 1956-ban) kell eljuttatni szóban az ÉKT.hu-ra.

(6) A díjat minden életben, 2001. július 28-án. az ügyvezető elnök adja át.


Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014