FRISS HÍREK
Tartalom
Legfrissebbek
Korábbi hírek
Impresszum
Korábbi újdonságok - kronológia

2005. december 24.
Az Énekes Vazul ezúton kíván minannyiónknak csodálatosan szép, szeretetben gazdag karácsonyt! Ünnepi számával gyertyákat gyújt az ÉKT karácsonyfáján. Lássuk az ajándékot! Legutóbbi két ülésünk meghitt képei pedig a Fotóalbumban találhatók.

Mindenkit várunk egy kis ünnepi csevegésre az ÉKTfórumba!


2005. december 21.
A Babits-terem adott otthont tegnap este a kibővített karácsonyi ülésünknek. Az Elnöki Kollégium tagjain kívül megjelentek az igazgatók is, hogy ajándékaikkal bebiztosítsák jövő évi pozíciójukat. Számos meglepetés érte a jelenlévőket. Hamarosan képes beszámolóval jelentkezünk a meghitt pillanatokról, valamint felkerülnek a köszöntők, és versek is. Addig is kitartás, legyen meglepetés, mi kerül a fa alá...

Az ÉKTfórum remek társasággal vár.


2005. október 24.
Igen, a naptárra néztünk, és úgy tűnik, ősz van. De milyen ősz! Jobbára napos, derült, száraz idő. Túrázni lenne kedvünk, kalandozni. Valahol, valakivel. Kiváló útitársunk lehet Énekes Vazul. Ha ismered azért, ha nem ismered, azért. És bár ősz van, ő most is megújult. Negyvenegyedszer. Jó szórakozást!

Az ÉKTfórum pedig jobban pezseg, mint valaha!


2005. szeptember 19.
Vitathatatlanul befordultunk az őszbe. Különben is, az idén sok volt a nyár... Így nincs más hátra, mint elolvasni az Énekes Vazul immár negyvenedik számát. Kiemelkedően gazdag tartalom, jobbnál jobb versek!

Az ÉKTfórum remek társasággal vár!


2005. augusztus 15.
Paradoxon? Vagy mégsem? Hogyan lehet később ünnepelni a negyedik születésnapot, mint az ötödiket? Nos úgy, hogy a Kanadai Tagozat és vendégei összeültek, összeálltak, hogy méltóképpen megünnepeljék az első tagozat alapításának negyedik évfordulóját. És hogyan? Itt minden kiderül...

Az ÉKTfórum ilyen időben menedék!


2005. augusztus 9.
Nyáriszünet van. Ha nyár nincs is, szünet az van. Legalábbis itt, nálunk. Legalábbis itt, a weben. De mégis, mi ennek az oka?

Nos, pofonegyszerű. Ünnepeltünk. Társaságunk fennállásának öt éves évfordulóját. Levonultunk Siófok-Törekire, alapításunk helyszínére, hogy méltóképpen emlékezzünk meg az alapító atyákról, azaz magunkról. Felidéztük a mögöttünk hagyott öt sikeres évet, ötleteltünk a jövőről, és kiosztottuk az idei ÉV díjait.

Most végre megosztjuk a T. publikummal a részleteket. A három órás marathoni ülésen készül fényképek a Fotóalbumban találhatók.

Bemutatjuk, mi tartott órákig a puszta közepén, milyen nagyívű beszédek hangzottak el az ünnep jegyében, és milyen korteskedés folyt az ÉV Elnöke címért. A történelmi dokumentumok a Történelem rovatban olvashatók. Gratulálunk a díjazottaknak!

Felhívás! Egy technikai malőr következtében elveszett az összes levelezésünk. Ezért kérünk mindenkit, hogy aki az elmúlt fél évben verseivel megtisztelt minket, küldje el őket újra! Köszönjük!

Az ÉKTfórum pedig továbbra is pezseg!


2005. május 22.
Történt egy s más. Ideje szót ejtenünk ezekről az eseményekről. Az Elnöki Kollégium tagjai köztudottan egy gimnáziumi osztályban koptatták a padokat. Persze, nem tegnap volt ez sem, de legalább 15 éve. Érettségi találkozóval kezdtük a tavaszt. Persze nem lennénk méltó az ÉKT szellemiségéhez, ha nem adtunk volna ki egy újságot. No, meg egy slágergyanús saját osztálydalt is... Mi már csak ilyenek vagyunk!

Aztán. Felfedezett minket a Nők Lapja is, 2005. április 27-i számában ajánlják honlapunkat, mint üde színfoltot. Köszönet érte, és gratulálunk!

Aztán. Minden remény megvan arra, hogy május 26-án a Magyar Televízió m1 csatornáján a Napi Mozaik című műsorában (9-11) ismét bemutassuk ezt a sikersztorit, mely öt éve lendületelenül követel magának méltó helyet a magyar webes irodalomban.

Aztán. Közkedvelt, roppant népszerű és méltán híres Énekes Vazulunk ismét színre lép tavaszi pompával. Köszönet a remek versekért! Várjuk az újakat!

Aztán. Végre megtartottuk idei első ülésünket is. Számtalan napirendi pont várt a Kollégiumra, melyet a megújult Balassi Auditóriumban tartottunk május 13-án, pénteken... Itt a meghívó!

Az ÉKTfórum pedig vitathatatlanul ÉKTfórum. Ott a helyünk, gyerünk!


2005. április 11.

Lénárd József

József Attila emlékére

Velem vagy régen, ismeretlenül
érzések zúgó villanásában.
Szemednek tükre kínlódó vágyban
ott a Dunánál habokba merül.

Maroknyi szénpor, kis meleg belül.
Lopott fa, fénye: hinni csodákban.
De hideg a kéz, nem szorít bátran.
Valaki zenél, sírva hegedül.

Vágyó zenére hárfát varázsló
szivárvány az úr. Fáj a nagy fényből
szertefeszülő, már más üzenet.

Kattog a kerék, félek a géptől,
zajong a vad hang, jajdul, hogy Szárszó!
Istenem, mondd meg, miért sietett!2005. március 24.
Húsvét van. Hagyományokkal, hittel, szokásokkal. Szokásunk: Énekes Vazul. Már hagyomány. Hiszünk benne. Ha megjelenik, már önmagában ünnep. Húsvétra egy ünnepi Vazullal jelentkezünk. Gazdag, színes, változatos, akár a húsvéti tojás. Szép húsvétot!

Az ÉKTfórum pedig továbbra is ÉKTfórum.


2005. február 21.
A meglehetősen hidegre sikeredett hazai tél végefelé, a tavaszt várva felidézzük a 2004-es év két meghatározó eseményét. Jártunk ugyebár az újvilágban, hogy megalapítsuk az ÉKT New York-i tagozatát. Rá egy hétre fájó szívvel elbúcsúztattuk az Ady-termet, a bölcsőnket. A két esemény képes beszámolóját most közzétesszük a Fotóalbumban. Lássuk azonnal!

Hamarosan lapzárta az Énekes Vazul szerkesztőségében, várjuk jobbnál jobb verseiteket. Küldjétek azonnal!

Jut eszünkbe! Az ÉKTfórum-ban zajlik az élet. Nézzük meg azonnal!


2005. február 3.
Töretlen lendület az ÉKT-ban. Lázas munka az Elnöki Kollégiumban. Kétezeröt az áttörés éve. Versözön és szóáradat. Mintha csak a világsajtó szalagcímeit idéznénk. Lehetnének azok is, hiszen ami itt folyik, az páratlan és egyedülálló.

Énekes Vazul legújabb felbukkanását azoknak ajánljuk, akik átrágták magukat az előző gazdag frissítésen, és épségben, egészségben túl is élték azt...

Apropó! Az ÉKTfórum páratlanságát pártatlanul ítélhetjük meg. Lássuk csak!


2005. január 9.
Ezennel hivatalosan is megnyitjuk az ÉKT ötödik évét. Lassan iskolás lesz a gyerek, és mi néha még mindig csecsemőnek érezzük. Pedig már jár, beszél, kérdez, mi több, a család meghatározó tagja lett. Az ezredfordulón született, és azóta is töretlenül cseperedik.

Az új esztendőt kezdjük néhány tartozással, összesen nyolc, 2004-hez fűződő kiváló dokumentumot teszünk közzé. Négy régi-új beszéd, valamint három meghívó találta meg neki szánt, méltó helyét. Érdemes megismerni őket.

Harminchatodszorra jön lendületbe Énekes Vazulunk, ezzel köszöntve az új esztendőt, kívánva minannyiunknak csodás 2005-öt!

Az ÉKTfórum pedig vitathatatlanul ÉKTfórum. Ott a helyünk!


2004. december 5.
A mi krampuszunk: a Technika Ördöge. Csak így, nagybetűvel. Ez az, ami állandóan közbeszól. Szerencsére azonban mindez csupán az ÉKT online életére van hatással, hiszen az offline világban zajlik az életünk... Virgács!

Örömmel tudatjuk, hogy november elején sikeresen megalakult az ÉKT Amerika Tagozata New Yorkban. Részletes fényképes beszámoló várható, de addig még egy kis türelem.

No, itt van még egy krampusz. November végén történt egy olyan esemény, amelyról beszélnünk kell, amelyről még sokat kell szólnunk. Eltemettük az ÉKT bölcsőjét, elbúcsúztattuk az Ady-termet, melyet ma a buldózerek tesznek a földdel egyenlővé. Virgács!! Így tehát egy meghívóval, valamint két beszéddel frissült a Történelem rovat. Olvassuk!

Az ÉKTfórum pedig továbbra is ÉKTfórum.


2004. október 29.
Namost! Az ÉKT Elnöki Kollégiuma "Év Elnökei" platformja holnap nem hivatalos látogatásra az Amerikai Egyesült Államokba érkezik. A New York-i utazás célja, hogy az újvilágban is megvessük lábunkat, és megalakítsuk az ÉKT Amerikai Tagozatát.

A küldöttség vezetője, aki egyben az idei év elnöke is, kérdésünkre nem cáfolta, sőt egyenesen megerősítette, hogy látogatásuk alkalmával számos meghívásnak tesznek eleget, többek között részt vesznek a New York-i Halloween party-n, megismerkednek néhány manhattani kereskedővel, hogy felújítsák az ÉKT fotós infrastruktúráját és ruhatárát. Ezen kívül részt vesznek az elnökválasztás finisében, és megpróbálnak gratulálni a legnevesebb jazz-klubokban fellépő világhírű művészeknek.

A látogatásról és a tagozat megalakításáról hamarosan képes beszámolóval jelentkezünk, érdemes tehát kitartani! Addig is tavaszias szép novembert kívánunk!


2004. szeptember 4.
Három hónapos hallgatás után ismét a nyilvánosság elé lépünk. Büszkén. Hiszen van mit mesélni. A színfalak mögött zajlottak az események, tartalmas nyarunk volt. Az évszak kiemelkedő eseménye volt a brüsszeli kihelyezett ünnepi ülésünk. Hagyományinkhoz híven megválasztottuk az Év elnökét is. A három napos esemény pillanatképei a Fotóalbumban. Nézzük!

Aztán. Vissztér nyaralásáról Énekes Vazulunk is. Kipihenten, feltöltődve. Vezércikkében a brüsszeli kaland igaz meséje - költői színekkel... Lássuk!

És még mindig nincs vége, megtaláltunk néhány, eddig csendes verset is. Most életre keltjük őket a Hangos versek rovatunkban. Halljuk!

Hozzátennél még valamit? Az ÉKTfórum erre szolgál!


2004. május 31.
Az Elnöki Kollégium felavatta a Kosztolányi-dómot. Ezzel újabb tanúbizonyságot tettünk arról, hogy nem állunk meg, töretlenül törjük az utat a mai magyar kortárs amatőr irodalomnak. Újabb otthonnak nyitottuk meg kapuit, és vágtuk át képzeletbeli szalagját.

Ezennel pótoljuk a legutóbbi két ünnepi ülésünk meghívóját, melyek talán - jegyzőkönyvek híján - visszaadják üléseink hangulatát. Keresd a Meghívók között. Aztán kikerültek a Koszolányi-avató legfrissebb képei is, ezek szokás szerint a Fotóalbumban csodálhatók meg..:-))

ÉKTfórum: itt elmondhatod!


2004. május 17.
Az ÉKT Elnöki Kollégiumában lázas előkészületi munkák folynak a május végi ünnepi üléssel kapcsolatosan. Bár a szemfülesebbek már olvsahatták a Vazul korábbi számában, lehet, hogy mégsem értették, mi is az a Kosztolányi-dóm. Nos, négy éves fennállásunk ujabb mérföldkövéhez érkezünk, újabb fellegvárat avatunk.

De addig is töltsük kellemesen a hátra lévő időt, és forgassuk az Énekes Vazul legfrisebb, rendhagyó 34. számát! Hogy mi a különbség az eddigi kiadásokhoz képest? Törzsvendégeink hamar meglelik...

Érdemes csatlakozni ÉKTfórum egyre népesebb táborához!


2004. április 26.
A frissítési sűrűség lassan kezd a nevetségesség kategóriájába tartozni. Ismét eltelt egy hónap, mire valami új kerül a publikum elé. Sokaknak tűnhet úgy, hogy egyfolytában csak mentegetőzni akarunk, holott csak kifogásokat keresünk...

Ilyen például az, hogy forgatásokra járunk, hogy gyermekünk született, hogy Brüsszelben dolgozunk, hogy a Maldív-szigeteken pihenünk, hogy Bercelen a helyzet változatlan...

Mai csemegénket színművészeink tolmácsolásában hallhatjuk, hiszen tavaszi felfrissülésen ment keresztül a Hangos vers rovatunk. Hallgassuk csak!

Az ÉKTfórum pedig tárt ajtókkal vár!


2004. március 15.
Lám, lám! Megint csak azoknak lett igazuk, akik türelemre intettek. Mondván, hogy ez a csapat ismét csak letesz valamit az asztalra. Nem csak kilép az európai színtérre, de hazai hírét is tovább öregbíti. És nem is akárhol, a Magyar Televízió Főtér című műsorában március 21-én. Terítéken Cegléd, desszert az ÉKT. Érdemes lesz belekóstolni...

Aztán felébredt téli álmából Énekes Vazulunk is.

Az ÉKTfórum rekordokat döntöget. Veled?


2004. február 19.
Namost! Egy kicsit tessen csak ide figyelni! Mert itt időközben történtek dolgok. Mérföldkőhöz érkeztünk ismét. Sokadjára. Ehhez mégsem lehet hozzászokni. 2004. február 13-án pénteken ugyanis döntés született az Elnöki Kollégium ülésén, hogy megnyitjuk vezérképviseletünket Brüsszelben, Európa fővárosában.
Az ülésen hozott határozatokat, kitüntetéseket, dicséreteket a Történelem rovatban lelhetjük fel. A szemfülesebbek pedig elcsíphetnek egy-egy, az ülésen elhangzott beszédet is.

A hitelességet pedig az ülésen elkapott pillanatok bizonyítják a Fotóalbumban. Ez a frissítés is remek szórakozást ígér, csapjunk bele!

Az ÉKTfórum pedig továbbra is ÉKTfórum.


2004. február 2.
A meteorológusok szerint enyhülés várható. A tél közepén. Hát nincs igazuk?! Hát nem paradoxon?! Úgy döntöttük, megtörjük mi is a téli álmot.

Vazulunk nyomdában, hamarosan itt az idei első szám. És addig? - teszik fel a kérdést az örök kétkedők. Addig öt új hangos verset hallgathatunk!

Téli melegedőnek ajánljuk az ÉKTfórum-ot! Folyt. köv.


2003. december 17.
Mi is történt valójában? Egy gyermek, egy esküvő, egy kis lustaság és máris másfél hónap telik el az utolsó frissítéstől. Most aztán pótoljuk: itt van újra Vazulunk.

Az önálló életet élő ÉKTfórum remek társasággal vár!

A megváltozott, új központi email címünkre várjuk leveleiteket: level@ekt.hu


2003. október 31.
Na, szóval! Mi történik akkor, ha a technika ördöge és a webmester lustasága összejátszik? A frissítési dátumokból kitalálható a prózai válasz: csúszunk.

Megjegyezzük, az Énekes Vazul 31. száma már egy ideje olvasható, ha elmulasztottad volna, most pótolhatod!

Mellesleg továbbra is pezseg az élet ÉKTfórumban!


2003. szeptember 7.
Aki ismer bennünket, tudja, hogy szeretjük a legeket. Szeretjük a kimagasló, embert próbáló teljesítményeket. Nem akarunk túlzásba esni, de vélhetőleg ez a mai az eddigi leggazdagabb frissítés. Lássuk a kínálatot!

Július 27-én ünnepeltük harmadik születésnapunkat, melyről eleddig kevés szó esett. Pedig van mit mesélni... Például képekben. Vagy hogy mást ne mondjunk, szavakban. A kitűnő humán erőforrás politikánk részeként itt neveztük ki Mozó barátunkat alelnökké.

És az ünnepi ülés leginkább várt, emelkedett pillanata minden évben a Díjkiosztó gála. Itt osztottuk ki az idei év díjait is. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Végül, de nem utolsó sorban itt van az Énekes Vazul jubileumi, 30. száma. Az őszi évadot ezennel megnyitjuk! :-)

Ne feledjük, a látottakról és hallottakról továbbra is elmondhatjuk a véleményünket az ÉKTfórumban!


2003. augusztus 12.
Túl a sikeres rádióadáson, túl a reflektorfényen, ismét éljük színes hétköznapjainkat dacolva az uborkaszezon álmosító, kánikulai hangulatával is. Az általános megállapításon túl szembetűnőek a konkrétumok. Hogy mást ne mondjunk, itt van az Énekes Vazul legfrissebb száma.

Sőt mi több, hangadók maradunk a Hangos versek témájában is, és olyan új művekkel gazdagodhatunk, melyek legfeljebb eddig a Petőfi rádióban hangzottak el. Vagy még ott sem. :-)

Sziesztához ajánljuk magunkat! ;-)

Aztán itt van még a METRO című újság augusztus 13-i, szerdai száma. Olvassuk csak szorgalmasan! Mi jöhet még??


2003. augusztus 6.
Namost! Ugye senki nem felejtette el a ma éjféli adást a Petőfi rádióban?! Tessék hallgatni! De csak a rádiót, amúgy meg ne tessék hallgatni! Az élő adás telefonszáma, ahová kérdéseket lehet feltenni: 328-85-55. Ezenkívül válaszolunk az ÉKTfórumban feltett kérdésekre is, direkt ezért nyitottunk egy új topikot! Tessen kihasználni! Izgulunk? :-)

A külföldi rajongótáborunk kedvéért mondjuk el, hogy a Petőfi rádió az interneten online is hallgatható! Na, szólj hozzá! ;-)


2003. augusztus 4.
Igen, igen, ismét! Az ÉKT meghívást kapott a Petőfi rádió Szellemjárás című műsorába. Az élő adás során megtudhattok egyet s mást az ÉKT kulisszatitkaiból. Lesz premier is. Sőt, kérdezhettek is, amit eddig talán nem mertetek megkérdezni. Az adás telefonszáma: 328-85-55, hívható az adás ideje alatt.

Három évesek lettünk. A múlt hét végén megtartottuk születésnapi ünnepi ülésünket. Itt kiosztottuk a szokásos díjakat. A díjazottak neve is elhangzik a műsorban, érdemes fülelni, hátha éppen Te lettél az Év költője! Avagy hátha éppen a Te versed hangzik el élőben! A műsor időpontja: 2003. augusztus 6. szerda este éjféltől.

Jó szórakozást!


2003. július 1.
Két éves az Élő Költők Társasága kanadai tagozata. E jeles napról emlékezik meg Revuczky elnök úr. Living Poets’ Society Canadian Association

Jó szórakozást!


2003. június 10.
"Mi történt eddig?" - kérdezik a kitartók, a nem csüggedők, az örök Vazul-rajongók. És lám, mennyire igazuk van! Kérdésük jogos, és minden felesleges szó csak magyarázkodásnak tűnik. Mert kit érdekel ilyenkor, hogy az elnökök közül ketten is Ph.D. fokozaton ténykednek?! Mert kit érdekel ilyenkor, ha az elnökök újat választottak maguk közé?! De ne tovább!

Na, jó, rendben! Íme, tessék, az Énekes Vazul legfrisebb száma! Ezennel megnyitjuk a nyári szezont! Jó szórakozást!


2003. május 29.
Amíg az Énekes Vazul legfrissebb száma el nem készül, addig is néhány csemege a Társaság nagyjainak tollából. Frissült a Történelem rovat. A Meghívóknál megtaláljuk mostantól a Balassi-auditórium ülésére szóló meghívást, míg a Beszédek között négy, az ülésen elhangzott nagyívű előadást tehetünk magunkévá. Kész távoktatás. :-) Jó szórakozást!


2003. április 11.
98 éve, 1905. április 11-én született József Attila. Ennek emlékére 1964-től minden évben ezen a napon ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. A méltó megemlékezésből mi sem maradhatunk ki. Énekes Vazulunk ünnepi, immár 27. száma magas színvonalával köszönti e jeles napot.

Persze ezzel még közel sem elégszünk meg! Gondoltunk egy nagyot és az ünnepi alkalomra felkértük Nagy-Kálózy Eszter érdemes művészt, Jászai Mari-díjas színművésznőnket, kölcsönözze hangját az Énekes Vazul verseihez, aki a felkérésnek szívesen tett eleget. Vele és Rátóti Zoltán színművészünkkel ismét stúdióba vonultunk, és felvettünk néhány remek verset. Meghallgatható a Hangos versek rovatban. Jó szórakozást!


2003. április 8.
Minden az EU-népszavazás körül forog. Gondoltuk, mi sem maradhatunk ki a kampányból. Ismét tessen minket nagyon komolyan venni!! :-))
Az ÉKT kampánya


2003. április 4.
Nos, vége az áprilisi tréfáknak! :-) Két jelentős eseményre hívjuk fel a figyelmeteket, amelyeket mi is támogatunk.

1. Az első egy pályázat, melyet a tavasz témájában írtak ki, és április 9-ig lehet a pályaműveket beküldeni. Az írásokat neves személyiségek bírálják. Itt a lehetőség, ne szalasszátok el! Részletek

2. A másik programban egy nyilvános felolvasóestre invitálnak a szervezők. Amatőr költőket és írókat várnak a Költészet Napja alkalmából egy színvonalasnak igérkező rendezvényre. Részletek


2003. április 2.
A hír igaz: valóban csak április elsejei tréfáról volt szó. :-)) Ki ha éppen nem mi lettünk volna azok, akik nem csapjuk le a naptár által magasra dobott labdát! :-) Köszönjük az aggódó leveleket, az ÉKTfórum bejegyzéseit. Az ÉKT tovább él és virágzik!!


2003. április 1.
Az ÉKT Elnöki Kollégiumához közel álló körök információi szerint az ÉKT a mai nappal megszűnik. Kérdésünkre az ÉKT sajtóosztályán a hírt nem cáfolták, de megerősítették. A szűkszavú nyilatkozat szerint a megszűnés mögött személyi ellentétek és eszkalálódott viták sora húzodik meg. A Kollégium döntése értelmében a honlap bezár elveszítve rajongótáborát. A jól bevezetett ÉKT márkanév további sorsáról később születik döntés.

"Mentsük meg az ÉKT-t!" - tiltakozó akció és verbális elégedetlenségi mozgalom indul az ÉKTfórum-on!


2003. március 4.
Itt vagyunk ismét, visszavonhatatlanul. Aki már várta a Vazul legfrissebb számát, az nem hiába tette. Itt van ő is. Egy lehetlen márciusi időpontban. Semmi évforduló, semmi névnap, semmi különös. Hacsak nem Vazul barátunk maga... Azonnal tessen elkezdeni olvasni!

A dicsérő, és elismerő szavakat pediglen szívesen látjuk az ÉKTfórum-ban! Tessen beleírni! :-)


2003. február 28.
Vajon miért nem frissült az oldal immár 24 napja? Teszik fel a kérdést - jogosan - az ÉKT kitartó rajongói. Vajon azért, mert a Béla nem írja meg a beígért vezércikket? Vagy mert Mátyás és Ákos saját névnapjukat ünneplik? Vagy mert Lajos új munkája mellett hanyagolja SZMSZ-beli kötelezettségeit? Vagy mert készül a Balassi-auditórium? Vagy mert a Stuxi esküvőjére készül a T. Elnöki Kollégium? Vagy mert ismét egy nagy dobásra készül a díszes Társaság?

Megannyi kérdés, és nincsen válasz... Lehet ez is, lehet az is... Jövő hétig még érdemes kitartani...

Addig a kemény kritikákat is szívesen látjuk az ÉKTfórum-ban!


2003. február 4.
És igen!! Ismét teljes gőzzel üzemel az ÉKTfórum. Visszavárjuk régi fórumosainkat, és jöhetnek bátran az újak!

Hóesés ide, hóesés oda, az ÉKTfórum újraindult!


2003. január 8.
BUÉK! Év kezdetnek egy kis visszatekintés a múltba, frissült a Történelem rovatunk eleddig korábban soha meg nem jelent érdekes dokumentumokkal (beszédek, jegyzőkönyvek, meghívók). Nem rossz kezdet, nem rossz folytatás...

Az ÉKTfórum hibájának elhárításán dolgozunk, hamarosan ismét birtokba vehetjük.


2002. december 20.
A hírek beigazolódtak. Minden eddiginél gazdagabb, ünnepi tartalommal lép a t. Nagyközönség elé Énekes Vazulunk. Egyetlen percet sem érdemes vesztegetnünk, azonnal érdemes belevágni az olvasásba! Lesz program a két ünnpre...:-)

Az ÉKTfórum nem alussza téli álmát. Miért is?


2002. december 18.
Itt valami nagyon készül... Annyit talán már lehet tudni, hogy nagyon gazdag alapanyagokból készül a főszerkesztőnk valamire. Meg nem erősített források szerint a dolognak köze lehet a karácsonyhoz. Vagy mégsem? A webmesterhez közel álló körök információi szerint érdemes lesz péntek körül visszanézni, lehet, hogy kiderül valami. De mi??


2002. november 17.
Több jó hírünk is van. Az egyik, hogy ismét itt a Vazul, ismét remek színvonalon, amihez már hozzászokhattunk.

A másik, hogy a Zanzibár nevet viselő sikercsapat egyik alapembere az ÉKT művészeti igazgatója, ami egy ideje sokak előtt ismert volt. Mostantól azonban már nem csak személyi összefonódás van a két társulat között, hanem szellemi is. Történt ugyanis, hogy a most megjelent második nagylemezük egyik dalát Revuczky elnök úr egyik verse ihlette, és Doni öntötte végső formába. Gratulálunk mindkettőjüknek! Részletek a lemezen.

Az ÉKTfórum egyre többeket hoz lázba, talán nem véletlenül... :-)


2002. október 30.
Ha valaki azt hinné, hogy az ÉKT élete fenékig tejfel, az minden bizonnyal téved. Ha valaki azt hinné, hogy az ÉKT élete csupa napfény, az talán kissé romantikus. Ha valaki azt hinné, hogy ÉKT elnököknek lenni egy leányálom, az kimondottan idealista.

Néhány hónapja ismét komoly támadás érte az ÉKT háza táját, ismét lendületet kapot holdudvarunk ellenzéke. Úgy vagyunk vele, ugassa csak a Holdat, ha megijedt a saját árnyékától. Most közre adjuk eme pamflettet, az arra készült választ, lehet okulni belőle! (Sorrendben 1., 2., 3.)

Azért nem kell belőle sem mindent komolyan venni...! :-))


2002. október 28.
Valaki azt állította nemrég, hogy alig frissülnek az oldalak. Neki és még sokan másoknak ajánljuk, hogy figyeljenek egy kicsit jobban...

Bővült ugyanis a Hangos versek rovat. Az a Rátóti Zoltán adja elő a verseket, aki ma a Nemzeti Színház legújabb premier darabjában, a Peer Gynt-ben a címszerepet játssza nagy sikerrel. A vele ez alkalomból készült interjút ajánljuk mindenki figyelmébe.

Az ÉKTfórum kimagasló teljesítményt nyújt, lassan kezd önálló életet élni. A kérdés már csak az, hogy veled vagy nélküled??


2002. október 8.
Itt az Énekes Vazul első őszi kiadása. Borúra derű. Dacolva a cudar idővel ismét remekbeszabott versekkel lép elénk.

Vitathatatlanul beindult az ÉKTfórum, rengeteg bejegyzés jelzi, itt vagytok! Ma van az első online találkozó, várjuk a folytatást!


2002. szeptember 22.
Frissítettünk. A Hangos versek rovat ezúttal három kíváló költeménnyel gazdagodott, köztük az év verse. Érdemes máris meghallgatni!

Jó szórakozást!


2002. szeptember 4.
Lehull a lepel. Felgördül a függöny. Kibújik a szög a zsákból. Végre eljött a várva várt pillanat, és megtudhatjuk, kik kapták az idei nagydíjakat. Mint közismert, az ÉKT elnökei az idén is Törekin ünnepelték - immár második alkalommal - a Társaság születésnapját. Elkészült a hiteles dokumentum a Gáláról, katt ide!

Fontos! Megújítjuk hírlevelünket, 10 másodpercnyi közreműködésedet kérjük. Részletek.


2002. augusztus 29.
Megmondtuk ezt is. Huszonkettedik alkalommal jelenik meg a Vazul. Már számolni is nehéz. Olvassuk (meg) inkább! :-) És mi ez az aktivitás? Napi frissítés? Egész jó előjel a vénasszonyok nyara előtt...

Ja, és az ÉKTfórum? No, az is alakul. Aktívak vagyunk mindannyian, csak így tovább!! Olvass, írj, és szerkessz bele!


2002. augusztus 28.
Pillanatokon belül kiderül, hogy kik lettek a díjazottak, de addig is egy kis hamisítatlan csemege arról a hétvégéről, egy kis visszatekintés Mozó tollából. :-)
És mindjárt itt a Vazul 22. száma, türelem!


2002. augusztus 9.
A hétvégén elvonul a T. elnökség a Balaton partjára, hogy megünnepelje az ÉKT születésének második évfordulóját. A már hagyománnyá váló szenzációs eseményen kiosztjuk az előző évad díjait.

A díjkiosztó gála nagydíjai

1. Az év versmondója-díj
2. Webi-díj
3. Alkotói szabi-díj
4. Az év Visszatérője-díj
5. Az Év elnöke-díj
6. Az év felfedezettje-díj
7. Az év költőnője-díj
8. Az év költője-díj
9. Az év verse-díj
10. Az év elnöke-díj

Hamarosan külön tudósítás keretében számolunk be a páratlan eseményről, és nyílvánosságra hozzuk a díjazottak neveit. Alig várjuk? :-)


2002. július 18.
Koncz Teréznek több verse is megjelent már az Énekes Vazulban. Nemcsak verseket ír, de legutóbb egy nagyon rangos helyesírási versenyt is megnyert. Interjút készítettek vele a Ketet-Magyarországban. A cikk címe: A Kárpát-medence legjobb helyesírója. A cikkben a Vazulban róla megjelent elemzésből is idéznek. Gratulálunk!


2002. július 11.
Ki gondolná, hogy mi nyáron sem pihenünk? Ki gondolná, hogy nyáros is vannak versek? Ki gondolná, hogy csak az Énekes Vazul nincs szabadságon? Nos, mi nem pihenünk, sőt ha kell, a tengerpartról is frissítünk. A legfrisebb szám garantáltan kiszűri az UV sugarakat...

Végre itt a várva várt ÉKTfórum is. Mindenki legnagyobb megelégedésére. Próbáld ki, használd Te is mindannyiunk gazdagodására. Legyen ez a nyári feltöltés...

Gazdagodott Hangos versek rovatunk is, két új költemény került fel. Frissülj fel, ha már felforrt a hűtővíz... :-)


2002. június 9.
Frissülünk, nem állunk meg. Özönlenek a versek, ha így haladunk, lassan hetilap lesz az Énekes Vazul. Jubilálunk: huszadik alkalommal jelenünk meg. Ezt talán magunk sem gondoltuk volna. Nem baj... :-) Két meccs között erősen javasolt!

Gazdagodott Hangos versek rovatunk is, négy új költemény került fel. Két félidő között, hogy a meccs szünete is izgalmas legyen! Töltsétek, hallgassátok, jó szórakozást!


2002. május 23.
Történt egyszer, hogy az ÉKT elnökei meghívást kaptak a Magyar Televízióba egy kerekasztal beszélgetésre. A meghívásnak eleget téve felkészültünk: verset választottunk, melyeket felolvastunk, számba vettük a múltat, és elgondolkodtunk a jövőn. Nos, a jövőből immár jelen lett.

Ami miatt a média középpontjába került asztaltársaságunk, az elsősorban Nektek köszönhető. Hiszen verseitek nélkül soha nem lett volna az Énekes Vazul ennyire sikeres. Ott és akkor a tévében mondtuk el, szeretnénk megeleveníteni ezekett a verseket, nézzük meg, milyenek is ezek egy neves művész előadásában.

A tervből mára valóság lett. Felkértük Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművészünket, mondjon el néhány verset. Meséltünk neki a Társaságról, eddigi munkáinkról, terveinkről, verseitekről. Szellemiségünk megragadta, és örömmel tett eleget felkérésünknek. Stúdióba vonultunk, s immár mindannyian élvezhetjük az előadásában újjászületett műveket. A hangos versek közt meghallgathatjuk őket.

Ezúton mondunk neki köszönetet mindannyiótok nevében!

Aztán itt van régi jó Vazulunk legfrisebb száma is...


2002. május 13.
Nemrégiben egy fiatalember jelentkezett nálunk. Küldött néhány verset, melyekből meg is jelent pár az Énekes Vazulban. Eddig semmi különös, bárkivel megesik.

Aztán ez a fiatalember ismét jelentkezett, és előállt egy ötlettel. Látott minket a tévében és nagyon szimpatikusak voltunk. Nos, ebben sincs semmi különös, bárkivel megesik.

Aztán felajánlotta, szívesen képviseli az ÉKT-t Pécsett. No, ez már különös. Szó szót követett, majd tett. Így lett Balázsból dél-dunántúli regionális képviselő. Ügyvezetőnk megírta, átadta, majd aláírták a megbízást. Vigyázat, komoly szövegezés! :-))

Reméljük, a példa sokakat inspirál majd!


2002. május 5.
Anyák napján köszöntjük az Édesanyákat! Énekes Vazulunk májusi hangulata is őket idézi. Jó szórakozást!

A héten érdemes lesz még visszanézni, ugyanis egy fényképes tudósítás következik egy pécsi ÉKT eseményről!


2002. április 25.
A költő a barátnőjével sétál a parkban.
- Milyen szép a naplemente - áradozik a barátnő.
Mire a költő:
- Kuss! Nem akarok most munkáról beszélni!


2002. április 23.
Szombaton meglátogattuk Imrebát. Ő a legenda, az "ÉKT szellemi apportja", a volt irodalom tanárunk, akinek köszönhetjük irodalom-szeretetünket. Az ÉKT gyökerei az ő tanításáig nyúlnak vissza. És bár betöltötte a 80-at, szellemi frissessége irígylésre méltó!

Ezzel a csodálatos találkozással kapcsolatos egyelőre két új frissítésünk. Az egyik az ülésre szóló meghívó, a másik pediglen Nagy Lajos verse. Ajánljuk mindkettőt a műfaj rajongóinak. :-)


2002. április 17.
Tavaszi felfrissülés. Talán így is nevezhetnénk, hogy megújult az arculatunk. Alig több, mint egy évvel ezelőtt indítottuk útjára új honlapunkat. Ez hozta az ismertséget, ez hozta a népszerűséget. Ez azonban nélkületek nem alakulhatott volna így. Hiszen az Énekes Vazul sikere Neketek köszönhető, azoknak a verseknek, melyet írtatok és küldtetek. Ma egy új számmal avatjuk az oldalt.

Őszintén reméljük, hogy lelkesedésetek töretlen marad, sőt az új arculat, az új otthonunk tovább serkenti lelkesedésetek. Írjátok meg véleményeteket az új megjelenésről a vendégkönyvben, szívesen vesszük az észrevételeket.

Email címünk ideiglenesen megváltozott és visszavonásig érvényes: level@ekt.hu . Írjatok, küldjétek a verseket. Megéri, ugyanis újabb, Magyarországon egyedülálló meglepetéssel készülünk!! Még a tavasszal!


2002. április 15.
Örömmel jelentjük, hogy határidőre elkészült az új arculat! :-)) Azonban ezzel egy időben sajnálattal is tudatjuk, pillanatnyilag még tesztelnünk kell, hogy minden rendben működjön, minden betű a helyén legyen, minden link élő legyen. Így tehát hűséges látogatóinknak még egy nagyn kicsit várniuk kell.

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevélre, most még megteheted, és az elsők között leszel, aki értesül a premierről! Hidd el, megéri! Ja, és készül még valami... De erről majd későb.


2002. március 29.
Egy nem várt és nem tervezett technikai probléma miatt lapunk 6 napig nem volt elérhető. A kellemetlenségért mindenkitől elnézést kérünk! Már nem kell sokat várni az új arculatra, mi is megújulunk. Minden látogatónknak kellemes húsvétot kívánunk!


2002. március 8.
Bíztató jelek utalnak arra, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz. Kedvünkre való, ahogyan az a nőnap is. Vagy még pontosabban ahogyan azok a NŐK is. Az Énekes Vazul ünnepi számával köszöntjük a Őket.


2002. február 21.
A jó bornak állítólag nem kell cégér. És a legfrissebb Énekes Vazulnak? Javasoljuk, döntsd el magad!


2002. január 31.
Itt az Énekes Vazul legfrissebb ünnepi száma. Kilenc hónap alatt tizennégy szám. Benne több mint ötven költő és író több mint száz műve jelent meg. Számtalan statisztika...


2002. január 30.
2002. február 1. 17.00 óra. Áttörés az Élő Költők Társasága életében. "A négy elnök, a négy avatott" a Magyar Televizió műsorán. Az m2-es csatornán. Kerekasztal beszélgetés az ÉKT életéről, az alapítástól napjainkig. 15 percben ecseteljük majd, hogyan jutottunk idáig. Mi több, lesz saját vers is.Téged is várunk a képernyők elé!

A január 18-án megtartott évindító ülésünk jegyzőkönyve immár a publikumé. Sőt, végre letölthető az ÉKT hivatalosan is jóváhagyott dokumentuma, az SZMSZ. Érdekes olvasmány, kéretik nagyon komolyan venni! :-))


2001. december 28.
Mozgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött, és akkor az ÉVről még nem is beszélünk. December közepén tiszteletbeli elnökünket köszöntöttük harmincadik születésnapja alkalmából. A részletek nem fontosak, de tény, hogy átlagéletkorunk folyamatosan emelkedik.

A csendes és szép fehér karácsonyunkat egy mozgalmas szilveszter zárja. Bátran nézünk elébe. Ahogyan most az Énekes Vazul legfrissebb száma elé is. Ajánlott olvasmány.


2001. december 13.
Miért törvényszerű, hogy hóeséskor megáll a város? Miért törvényszerű, hogy senki nem látja a hókotró gépeket, mikor száznál is több dolgozik éjjel-nappal? Miért törvényszerű, hogy kevés a hómunkás?

Mi nem keressük a fenti kérdésekre a választ. Az Énekes Vazul legfrissebb számában sem. Mi szeretjük a havat, szeretjük a telet! A friss hó nekünk friss Vazult jelent. Neked is?


2001. november 20.
Azt mondtuk már, hogy november 1-jén fát ültettünk Siófok-Törekin? Ha nem, akkor inkább mutatjuk. A Fotóalbum bizonyítja, ezek a srácok nem beszélnek félre. Talán egyetlen szöveges idézet, melyet érdemes a krónikásnak feljegyeznie. S történt mindez a kocsmában (oly' sok szép ÉKT emlék színhelyén), a tett után, az ebéd alatt:

"No, és milyen fát ültettetek, fiam?" - kérdezte egy helybéli törzsvendég.
"Nyárfát és nyírfát." - válaszoltam büszkén.
"Igen??! De hát az nem terem!!" - válaszolta megrökönyödve a helybéli.

Szándékosan nem válaszoltam, és nyitva hagytam a kérdését. Hogy igaza lesz-e? Eldönti az utókor...


2001. november 15.
Hihetetlen ez a töretlen lendület! Hol az ünneplés, hol a reflektorfény, hol valami kuriózum. Most éppen frissítési rekordnak lehetünk tanúi. Soha nem látott mennyiségű tartalom a látogatási csúcs előtt. És a minősége? Csemege az ínyenc publikumnak, a webmester ismét kitett magáért. Köszönet neki!

Az Énekes Vazul 11. száma talán gazdagabb, mint valaha. Van mit olvasni. Aztán itt van az a bizonyos logikai csavar: a legtöbb friss anyag az Archívumban. Rejtvényfejtőknek komoly kihívás, hogy valóban 12 (tizenkét!) új anyag található-e a mappában.

És végül egy jó hír a csüggedőknek: a logo-pályázat legközelebb frissül... :-)


2001. november 12.
Végre. Vagyis ismét. Mármint ismét egy médiumban. Felfigyeltek ránk. Nevezetesen a Ponthu szerkesztősége. Következő adásukban egy irodalmi körképre invitálják a nézőt. Internetes sétájuk során mutatátják be honlapunkat. Van érzékük!!! ;-))


2001. október 30.
Meglepetésektől sem mentes mai frissítésünk. A webmester - miután háromnapos balatonszárszói ÉKT-népszerűsítési körútjáról visszatért - végre felcsillantja, mit is tud. A szó jó, nemes és művészi értelmében. Keze nyoma a fényképeken...

Amit és ahogyan a fotóriporter látta, és ahogyan azt a webmester láttatja. Végre itt a legutóbbi ülésünk képriportja.


2001. október 20.
Sokak kívánságára végre itt a BIANKÓ FEGYELMI . Használjátok, azért van!!! Bogi? :-))

Mi aztán tudunk ünnepelni! Minden apróságnak örülünk, de főleg a nagy dolgoknak!! Itt van mindjárt az Énekes Vazul. Immár tizedszer, jubileumi számmal. Lássuk vendégül!


2001. október 10.
Sok a szöveg? Itt biztos nem. Énekes Vazul kilencedik alkalommal járja táncát. Pályázat rovatunkban ÉKT logo-tervek egy galériában. A botrányos hónap kiváltó bizalmatlansági indítványa és következménye, a lemondás. Nem fogadtuk el!! Így ismét együtt a régi kerékvágásban.

Nagy Lajos időközben alkotói betegszabadságra ment. Eltört a bokája, mert mindig csak a foci. Magyar foci. Magyar mi? Jobbulást!!

Ja, és itt van még a szeptember 28-i ceglédi baráti háttérbeszélgetés jegyzőkönyve is. Bogi meg csak alkot... Csak alkot... Nagy mű lesz!


2001. szeptember 25.
Még azt mondják, nem vagyok szavahihető, mert csak ígérgetek. Így gyorsan frissítem a Linkek rovatot, mert megígértem az Irodalom Visszavág szerkesztőjének. Hiszed, ha látod.

Hogy ne tartsunk senkit bizonytalanságban elárulom, teljes hírzárlat alakult ki az ÉKT háza táján. Annyit azért ki lehet szivárogtatni, hogy a drámai ülést követően drámai a hangulat a t. elnökség soraiban. Mindenki találgat. Egy biztos, fordulatot várunk a hétvégi rendkívüli találkozónktól. Kovács András művészeti igazgatónk ugyanis egy nem hivatalos, zárt ajtók mögött zajló baráti háttérbeszélgetésre hívta az ÉKT legfőbb elöljáróit. Bor lesz, mert az segít. De vajon póker lesz-e?

És végül egy jó hír. Bogi, az ÉKT fotóriportere lázasan készíti a képes tudósítás vágott anyagait az ÉKT legutóbbi üléséről. Lázasan és megfontoltan. Vagyis nagyon lassan. Szakmai hitvallása szerint azonban a jó munkához idő kell. Különben híg a leve. Egyetértünk? Nem, de ez Bogit nem zavarja. Mi pedig epedve várjuk a képes beszámolót, a letölthető kisfileket. A nagyvilágból...


2001. szeptember 4.
Lázasan folyik a munka a hétvégi drámai ülésünket megelőzően. Mindenki arra figyel, miközben egy újabb gyönggyel lett gazdagabb honlapunk. Nem adok linket. Vágod így is?


2001. augusztus 28.
Már csak egy hetet kell várnunk a következő plusz-mínusz értékelésig. Ismét egy elnökünk ül a kiesőjelölt székbe. Vajon benn tartja-e a közönség a végtelen játékban? Mert mi nem. Kár. A meghívót postáztuk, a kézhezvételtől számított egy hét múlva találkozunk! Egy történethű prezentáció Revuczky elnök úr tollából, és Mácz elnök úr notebookjából. Lássuk?


2001. augusztus 23.
Pár napot csúsztunk az Énekes Vazul milleniumi számával. Baj ez? Nem. Viszont Marina elnök úr majd' egy hónapot csúszik a Törekin tartott ülés jegyzőkönyvével. Baj ez. Nem baj, úgyis maradt nála egy biankó fegyelmi, máris kitöltheti és kézbesítheti magának. :-)

Más. Az epelecs-pamflett visszaüt. Pofon a kritikának, pajzs a kultúrának. :-) Antiepelecs.


2001. augusztus 1.
Elkészült a fotóalbum a születésnapi megmozdulásról. Kitüntetések, beszámolók, tüntetők, felfüggesztések, videó, prezentáció, szamárfogat, díszvacsora, mulatság, plusz-mínusz értékelés, vígasság, hegedű, és bor. Mindez képekben...


2001. július 29.
Megtartottuk születésnapi ünnepi hétvégénket Törekin. Lesz mit mesélni... Fényképes tudósításunk hamarosan itt!! Addig is egy ünnepi vers erre az alkalomra: Születésnapunkra.


2001. július 27.
Ünnepi hangulat. Ez jellemzi a mai frissítésünket. Énekes Vazulunk rekordot döntött. Megjelent a hetedik száma. Ünnepi száma. Micsoda tartalom!! Ha bárki azt hitte, hogy a Karcolatok rovat egy halott link csupán, az nagyot tévedett. Szobaton és vasárnap ünnepelni megyünk a Balatonra, az ÉKT eddigi legnagyobb és legszebb ünnepi ülése következik. Ezen még Epelecs álnéven publikáló kritikusunk tanulmánya sem ejthet csorbát.

ISTEN ÉLTESSEN, ÉKT!


2001. július 17.
Elterjedni látszott azon rosszindulatú pletyka, mely szerint az ÉKT halott. Tévedés áldozata az, aki ezt hiszi. Az élet nem állt meg, a színfalak mögött zajlottak az események! A fél elnöki gárda emigrált, a webmesternél áramszünet okozott offline érzést, míg barokk nyárkutató kollégánk krónikus nyárhiányra hivatkozik. Bármi is legyen a színfalak mögött, az "újra friss" rovat az alábbi csemegéket kínálja a kikapcsolódni vágyóknak: az Archívumban két új ill. régi meghívó. Az Énekes Vazul megőrizve konzervatív vonalvezetését lepi meg az olvasókat felettébb gazdag tartalommal. Jó Veletek ismét!!!


2001. július 1.
"Ez úton értesítjük Tisztelt Óhazában Rekedt Elnöktársainkat és Olvasóinkat, hogy az Élő Költők Társasága Kanadai Tagozata - Living Poets' Society Canadian Associatoin (LPSCA) - a mai napon, a Niagara Vízesés lábainál ünnepélyes külsőségek között, Kanada születésnapján, hivatalosan megalakult."


2001. június 5.
Ha kedd, akkor Belgium, tartja a szólás. Nos, ismét kedd van, és ismét köztünk Énekes Vazulunk. Magas színvonalára talán ékes bizonyíték, hogy a magyar fociról egy betűt sem olvashattok benne.

Más: május végén az [origo] hét linkjei rovat vendégei lehettünk, amely a látogatottsági adatainkon is nyomott hagyott. Reméljük, látogatóinkban is... :-)) Kösz, [origo]!


2001. május 21.
Ismét formában az Énekes Vazul. Ingó-tus lelkesedése és energiája nem ismer határokat. Özönlenek a versek, írások. A legújabb számban úgy dominál a mennyiség, hogy nem szenved csorbát a minőség. Paradoxon és alig lehetséges. Mégis nálunk valóság. Csöppenj bele!

2001. május 20.
Az események gyorsabban pörögnek, mint ahogyan azt a krónikás írni tudná. Egy hete Kovács András, művészeti igazgatónk esküvőjén hallgathattuk közösen a boldogító igent. Az egyhangú szavazás szépsége volt, hogy tartózkodás és nem szavazat nem volt. Ilyen egyhangúlag vette fel soraiba az ÉKT Csercsa Balázst, aki fiatalságával jelentősen javítja az ÉKT átlag életkorát.

2001. május 8.
Megjelent az Énekes Vazul 3. száma. Revuczky főszerkesztő úr ismét kitett magáért, a terjedelem megduplázódott. Ez Nektek is köszönhető, rengeteg levelet, verset és írást kapunk. Csak így tovább, írjuk együtt a magyar web Énekes Vazulját!

2001. április 26.
Megjelent az Énekes Vazul 2. száma. Kitűnő irodalmi csemege a hosszú hétvégére.
Egy közérdekű közlemény:

"Tájékoztatom Önöket, hogy 2001. május 01-től 2001. június 06-ig egyetemi vizsgáimra tekintettel alkotói szünetet tartok. Kérem, hogy ezen időszak alatt csak rendkívüli esetben vegyék igénybe közreműködésemet a társaság művészeti életében. Köszönettel és baráti üdvözlettel: Nagy Lajos ügyv. elnök"

2001. április 24.
Bővült az Impresszumnégy új névvel. Az ÉKT új pályázatot hírdet, angolosok előnyben, gazdagodtak linkjeink is. Hamarodan az olvasók előtt az Énekes Vazul legújabb száma, már csak néhányat kell aludni!

2001. április 21.
Az ÉKT elnöksége ma délután Máté István rajongó esküvőjén vett részt testületileg. A gratulációkat és baráti kézfogásokat követően az ÉKT átvonult az Ady-terembe, ahol egy nem hivatalos pizzaevésen vettek rész Zsuzsa néni jóvoltából. Miután az érdeklődők távoztak, a négy alapító elnök megtartotta az ÉKT eddigi legrövidebb ülését. A zárt ajtók mögött zajló bizalmas tárgyaláson az elnökök személyi ügyekről döntöttek. Az ÉKT frissen kinevezett zenei igazgatója Sárik Péter, az elnöki tanácsadó testület elnöke pedig Császár Zoltán lett. A döntés kézhetzvételét követően Sárik Péter nem talált szavakat, míg Császár Zoltán élete talán legszebb napjának nevezte e szép áprilisi délutánt...

2001. április 17.
Ismét történelmet írtunk: megjelent az Énekes Vazul első száma Revuczky Mátyás főszerkesztő jóvoltából. Nagy Lajos Prózavers című költeménye olvasható a Versek rovatban. Az Archívumban a legutóbbi ülés jegyzőkönyve, ezáltal Marina Béla megúszta a fegyelmit. :-)

2001. április 15.
A legfontosabb: mától a világ bármely pontjáról elérhetők vagyunk az új címen. Bővült a Versek rovat Nagy Lajos Hajnali gondolatok című versével. Fotóalbumunkban immár a legutóbbi ülés képei: díszünnepség a Babits-teremben. Az Archívumban két kulcsdokumentum: a jogi megbízás az SZMSZ-re, illetve az azt el nem készítő vétkes fegyelmi határozata. Erről jut eszembe: Marina Béla főtitkár úr is késésben van a legutóbbi ülés jegyzőkönyvével...

2001. április 11.
Bővült a Versekrovat. Revuczky Mátyás a Költészet napjára írt verse olvasható Rímragasztó szonett címmel. Valamint ugyanebből az alkalomból Nagy Lajos A holnap költőjének című verse is ékesíti a gyűjteményt.

2001. április 10.
Bővült a Versek rovat. Nagy Lajos két új verse olvasható Elmúlás és Szerelmes vers címmel.

2001. április 7.
Ma éjszaka a Zanzibar együttes koncertjén az ÉKT művészeti igazgatója, az együttes dobosa az egyik számukat "Az Élő Költők Társaságának és jelenlévő tagjainak" ajánlotta. A jelenlévő Mácz Ákos tiszteletbeli elnök a koncert után könnyes szemmel köszönte meg a művészeti igazgató misszióját. Bővült a Linkek rovat.

2001. április 6.
Ma ünnepélyes keretek között átadták az Élő Költők Társasága újjá varázsolt honlapját.

Mától az oldal méltó helyére költözött. Külön köszönet a webmesteri munkáért Mácz Ákos elnök úrnak, akit az ünnepség alatt megkoszorúztak. Revuczky Mátyás Weblapmesteremhez című, erre az alkalomra írt versét az ünnepelt olvasta fel.

Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014