TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók - Pamflettek

TÚL A HIBAHATÁRON, avagy OVER THE UNDERGROUND

'Falu végén kúrt a korcs ma...' kezdhetném visszválaszomat M.B. kasszasikert nem türö mű-művére reagálandó. Mondhatnám azt is, hogy 'maradtál volna a katedránál' vagy 'ha hallgattál volna, akkor mondasz igazat' (mint Lala a tündér), de pocskondiázás helyett, én inkább csendben anabolizálok, és tollat sem veszek már kezembe. Lenézetten verem a klaviatúrát. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem mosolyogtam meg hangosan magamban a várt reakciót. Dehiszen ez volt a célom. Kiugrasztani a farkast a málnásból, ne higgye hogy minden fenékig tejföl. Kiugrasztani és hibára késztetni a négy muskétás Don Quijote-ját. Az eredmény messze túllőt a várakozáson, hiszen nézzük csak :

- ÉN elég messziröl nézem a betüket
- a pamflettirók pamflettirója nemcsak kettö, de tizenkettö ujjal is sikeresen ir, akár vakon (lásd: Amikor ÉNmég kisrác voltam a középiskola gépirótermében c. alkotását, illetöleg Észak-Nógrád nem nöi gépirói c. KSH adatot)
- ÉN ott voltam az ominózus géprombolásnál, és Fonó kisasszony a saját maga, még meglévö kezével súlytott le hátulról önmagára. Arról már nem is beszélve, hogy ma már tudjuk, hogy nem ipari forradalom volt, hanem ipari szalonna. Mert hát kérem, hogy lehetne egy forradalom ipari, mikor az ipar egy egyszerü fogalom. Hogy robbanthatna ki egy fogalom forradalmat. Hacsak úgy nem, ahogy maga a viz tud félig üres lenni. Nevetséges! De úgy látszik, hogy M.B fejében még a régi beidegzödések Emulgeálódtak.
- Mi ez a 'Yoda-mester'-ezés. Yoda mester már rég Szolnokon van és virágot árul a piacon. Erröl ennyi elég is, lovagoljunk tovább.
- M.B. másnál a vesszöket is észreveszi, magánál azonban a fakk-okat sem
- a prüden betütvető M.B. próbálta ugyan a lelkében elhatalmasodva megbúvó igazi egóját elrejteni, de mint számitottam is rá, ez nem sikerült. Végül kitört belöle az a szó, amely lénye lényege : pedofil. Tanári pályára lépését is ez motiválta, ezért közeledik szeretö féltékenységgel a gyermekes apukákhoz is. De ő az aktja a 'Halászfiú ponttyal' c. reduktiv festménynek is. Hát ilyen halászlegény ez a Marina.
És itt vissza is tértünk a félig üres viz esetéhez. Hát hogyan kérem? Talán hiányzik belöle egy protondús hidrogénmolekula? No, ne. ÉN értem a kémiát, de nem szeretem.
- A következö hamvába dőlt állitása, hogy ÉN gazdag akarok lenni. ÉN már voltam gazdag, minek akarnék még egyszer az lenni? Különben pedig M.B materialista gondolkodásmódja, az ÉN egoista világképembe sose férne bele.
- Reproduktiv képességemet természetesen fölébecsülte, hiszen az pontosan 2, azaz kettö év, nem pedig három.

Sárkányok tényleg nincsenek, ezekben már csak azok a harmincasok hisznek, akik részesei voltak a Csukás-dogmák 20 évvel ezelötti térnyerésének.
A 'sárkány ellen sárkányfü' elvesztett aktualitását, most a 'patkány ellen patkányméreg' ideje jött el.

SZÓRJÁTOK!Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014