TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók - Pamflettek

a Tanulmány www.epi.comma.hu

'Én írok levelet maguknak...' ahogy Puskin legújabbkori Tatyánái indítanák levelüket, kezdem én is rövid, ámde annál nagyotmondóbb írásomat. Ez az antigonésztikus megszólítás a közelmúltban, médiakapcsolatai révén, középpontba került ÉKT-nak, továbbiakban Értéktelen Költemények Tárháza, szól. Róluk húzom most le a vizes leplet, hiszen az érték születését segítő kritika mindig árt.

Az ÉKT új évezredünk új pestise, mely mellett nem lehet szó nélkül megállni; némán elmenni pedig sokkal több energiát igényel, mint maga az örömszerzés.

A 'Klikkelj és halj meg !' jelszavát harsogó ékátéisták, mint egy arab próféta hadserege rohannak végig on-line a világon, maguk mögött gusztustalan pusztulatot hagyva. Szellemi szkanderversenyre hasonlító erőltetett harci nótáktól hangos a világháló.

Azonban, 'Ha Mohamed nem megy a hegyhez, majd Epelecs megy le Törekire!'. Ugyanis eme újkori zarándokhelyet szemelték ki maguknak a gondolatgyilkosok, hogy a múlt évezred máig fennálló építészeti csodái között, mintegy elefántcsont-toronyban, orrolják ki análisan brutális 'erőapokalipszis'-ük megvalósítását..

Tagságuk főként egyszerű alulképzett munkanélküli ügynökökböl áll, ők ennek a túrórudi-hatalomnak a rabszolgái. A szervezet érdekeltségi köre és felépítése ma már kibogozhatatlan. A ceglédi abotagozat lényegében halott, az a Nagy Lajos képviseli, aki 'Nomen est no omen.' A bukott pénzügyőr jogi útvesztőben szeretne megbújni, pillanatnyi háttérbe szorulása csak álca, továbbra is ő a társaság láthatatlan jobb keze. A megújult és fokozatosan erősödö budapesti tagozat mellett megjelent a kanadai álszervezet is, melyekben erős átfedéseket fedezhetünk fel. A fertőző kór melegágyának esze Marina Béla, ő a 'deux ex machina'. A túlképzett bölcsész egy lenézett tanácsadócég agyagkatonájaként áll harcba a kultúra mocsárba taszítása céljából. Fokozódó aktivitásában biztosak lehetünk. Harmadikként említem meg Revuczky Mátyást, aki már fogantatásakor sem ismerte a 'tabula rasa' fogalmát. A Rosenkreuz-ról magyarosított családnév már a századelőn hírhedt kulákfamiliát takart. Az Énekes Vazul főszerkesztője göbbelsi eszközökkel vezeti félre a tanulatlan, munkanélküli tömegeket. Legjobb példa erre az a gyenge Ady-utánzat, az Énekes Vazul 1.számában, melynek a 'Góg és Magóg fia vagyok én' címet adta, lajáratva ezzel neves költőnket. Minden cselekedete egy hazaárulás. Utoljára, de utolsósorban a győrből kártyacsalásai miatt eltanácsolt Mácz Ákos. A budapesti tagozat megalapítójánál, a júliusi pálcatörés óta, negatív axelero figyelhatő meg. Kapcsolataival visszaélve óriási lökést adott a gennypolip elburjánzásához.

Harcomat ellenük az Epilógus-sal kezdem:

E költemény egy Epikai tál,
mely agysejteket Epilál.
Epikrizis ez a javából,
Epilógus a mai mából,
s az embereket meglEpi,
grammaírótok Epi.

Célom nem egyszerűen a társaság ellehetetlenítése és szétzúzása, hanem ezen felül a megreformálása és átalakítása. A sötét (b)irodalom nem győzhető le pár óra alatt, hiszen unos-untalan vissza-visszavág, de az erő velem VAN.

'Van itt izom,
mer kondizom.
Van Hitem,
Van Erőm,
Van Damme.'


Ékátéisták! Legyetek jók! ...ha tudtok.

Aki magyar velem tart, vesszen az ÉKT, vesszen a globalizáció.

zsolt.gorgenyi.exxonmobil.com


Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014