TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Jogi dokumentumok - Díjak és kitüntetések

Az Élő Költők Társaságának (ÉKT) 18/2001. (VII. 13.) ÉKT. számú rendelete a Díalapító díj alapításáról és adományozásának rendjéről


Az Élő Költők Társasága az irodalmi szervezetekről szóló - többször módosított - 1890. évi LXV. törvénycikk 1. § (6) bekezdés h.) pontjában rögzített felhatalmazás alapján a társaságban élő és dolgozó, díjrendelet-készítő munkát végző személy(ek) tevékenységének elismerésére kitüntető díjat alapít. A díj megnevezése és adományozása rendjének meghatározása céljából a következő rendeletet alkotja:

1. §

(1) Díjalapító Díj adományozható annak (azoknak), aki(k) nevének monogramja R. M. és az R. a Revuczky nem magyar férfi vezetéknév rövidítésére szolgál. Díjazott kizárólag az lehet, akinek édesanyját Zsuzsa néninek hívják két tanú jelenlétében (Földvár felé félúton).

(2) A díj leírása:

Bronz plakett: anyaga aluminium, 50 méter hosszú, 2 méter mély, oldalán "Csak úszóknak!" felirattal. A rajtkövön fatáblán a díjazott neve, TAJ száma. A hátoldalon az ÉKT felirat alatt dombornyomásos önarckép, valamint egy futó alak EGO sportruházatban. (fíl de páuver)

Oklevél: A4-es méretű, úsztatott papír , melyen a díjazott vízjeles motívumai láthatók fény felé fordítva a következő szöveggel:

"Díjalapító Díj Revuczky M.-nek sok szeretettel az ÉKT elnökeitől"

A bronz plakett átadása nem kötelező. Csak ha a díjazott írásban kéri és lerója az írásos beadvánnyal járó 50.000 Ft-os illetéket.

(3) Minden 2001. július 28-án legfeljebb egy díjat ítélhet oda az ÉKT elnökség.

(4) A díjjal járó 1 korsó sör a főpincérnél vehető át.

(5) A díj odaítélésére javaslatot tehet egy-egy jelöltre bárki (egyének, közösségek egyaránt), megfelelő indoklással. A javaslatot minden év július 23-áig, (kivéve 1848-ban) kell eljuttatni emilen a nagylaja@freemail.hu-ra.

(6) A díjat minden 2001. július 28-án. az ügyvezető elnök adja át.


Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014