TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók


Kedves Barátaim, Szavazók és Szavazatszámlálók!

Most, hogy nyakunkon az "Év elnöke" választás, engedjék meg, hogy a tetteket szavak kövessék. Mondom ezt akkor, amikor minden szavazóra szükség van, amikor a Duna bal partját összekötöttük a jobbal. Hiszen szükségünk van mindenkire, Önökre is!

A napirendi pont értelmében most választ kell adjak arra a kérdésre, hogy vajon nekem fontosabb-e Zoló barátom és egy kis laza bortúra Villányban, avagy szívem-lelkem csak az ÉKT-é. Nos, a válasz egyértelmű, a választ Önök fogják megadni beszámolóm végén.

De nézzük sorjában a történéseket. Béla barátom egy puhatolózó körmailt intéz felénk, hogy vajon elfogadjuk-e a március 14-i avatást. A válaszom egyértelmű: ott leszek. Aztán tartva magam - mint minden esetben, ha csak levegőt veszek, akkor is - az ÉKT általunk lefektetett SZMSZ-éhez, nagy izgalommal vártam Lajos barátom Meghívóját. Ő pedig várta Béla barátom vázlatát. Matyi barátom eközben visszavonult, mert úgy érezte, ebbe a komoly kihívást jelentő munkából most kimarad, helyette inkább szótlanul főszerkeszt.

Aztán Béla barátom csak nem küldte a vázlatot, mert nem ért rá. Igen, kérem, senki ne merje Béla barátomat felelősségre vonni, hiszen a Balassi-auditórium munkálatai, a munkahelyváltás mind mind drága szabadidejét csökkentették. A szándék a lényeg, kérem szépen, és az elkötelezettség.

De szerencsére az én Lajos barátom kötelességtudata határtalan, így a drága hétvégéjéből vett el időt, hogy megírja a meghívót, holott a gyerekeivel is játszhatott volna vagy… És ezért csak dicséret jár, és elismerés. Köszönöm, Lajos barátom, a Kollégium nevében is, köszönöm.

Szemet hunyva tehát a csúszáson, örömmel igazoltam vissza a meghívást. Az élet már csak ilyen, bohókás, és akkor viccel meg minket igazán, amikor arra a legkevésbé sem számítunk. Így jártam magam is, amikor üzleti ügyben Villányban kellet volna töltenem egy estét, éppen a MI napunkon. Az ÉKT hosszú távú egzisztenciáját biztosítandó lépés (jegyzem meg: új Babits-terem 2003-ban), úgy érzem, méltányolható. Aztán a már említett, játékos és pajkos Élet ismét megtréfált, bár erről Zoló barátom nem így gondolkodik: sütött róla a láz. Így estem én két szék közé a pad alá.

Most, hogy nyakunkon az "Év elnöke" választás, kedves barátaim, engedjék meg, hogy a tetteket szavak kövessék. Mondom ezt akkor, amikor minden szavazóra szükség van, amikor a Duna bal partját összekötöttük a jobbal. Hiszen szükségünk van mindenkire, Önökre is.


Kérem beszámolóm egyhangú elfogadását.

Budapest, 2003. március 21.

Mácz Ákos


Budapest, 2003. március 21.




Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014