TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Teremavató beszéd
Kosztolányi-dóm


Mottó: "Nevet, ó Ádám, nevet adj neki,
Nevesítsd e nevesincs sivárságot!"
(Ferucil)


Tisztelt egybetereltek!

Sok szeretettel rengeteg teremavató beszéd kezdődött már, de ez a beszéd nem azzal fog kezdődni! (Ez a beszéd!) Igen, ez a beszéd a beszédelgők legnagyobb örömére köszönetnyilvánítással fog kezdődni. Köszönöm, hogy eljöttetek, érezzétek jól magatokat, egészségetekre, mert ha isztok, legalább vigyorogtok!

Ismét egy terem, ismét egy avató! Mert avatott szemetek a beavatottak izgalmával mustrálják a legújabb láncszemet, a legújabb sáncot, a legújabb bástyát az Élő Költők Társasága sokasodó seregének otthont nyújtó falakat . Ismét egy terem, amely torna helyett nevet Kosztolányit kap. S jelzőnek ott a dóm. Kosztolányi-dóm , jól csengő névtelen vár.

A Kosztolányi-dóm tulajdonjogának megszerzéséről és annak megoszlásáról nincs mit mondanom. Maximum a rendőrség kérdéseire vagyok hajlandó válaszolni, de azt leszögezhetem, hogy sem törvénybe sem kormány erejű rendeletbe nem ütközik a garázsajtó, ha végre ki bírom nyitni!

Azzal viszont mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a Kosztolányi-dóm ra külön, emelt szintű (három) HÁZIREND került meghatározásra, amely házirend a dóm falain belül lévő minden emberre diszkrimináció nélkül, egyetemlegesen érvényes, ez alól csupán a házigazdák kivételek.

HÁZIREND

1. A dóm területén a dohányzás a házigazdák semmibevételével egyenértékű magatartás, ergo: létezem.
2. A dómra bárminemű negatív felhangú gunyoros megjegyzést tenni tilos
3. A dóm területén embert sétáltatni tilos.
4. A dóm területén eleve minden tilos.
5. A dóm területe bruttó 85 nm.
6. A dóm tilos.
7. Tilos.

A Kosztolányi-dóm tehát mindannyiunké. Uniós szabvány Európa közepén, Buda fokán. Én már csatlakoztam. Az ajtó nyitva áll: lépj be te is!


Sok víz lefolyt a Kőérberki patakon, míg beszédem végére értem.

Kedves barátaim! A Kosztolányi-dómot ezennel az ÉKT rendelkezésére bocsátom.


2003. szeptember vég(r)e

Revuczky Mátyás EU




Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014