TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Az Élő Költők Társasága mint érettségi tétel

Arra gondoltunk, hogy miért is ne lehetnénk az új magyar irodalom érettségi tétel? Hiszen szerettük az irodalom minden egyes versét, illetve magunk is költők vagyunk. Bár mi már jóval túl vagyunk az érettségi akadályokon, azonban mi még lehetünk a vers mellett egy kifejtendő. Pályán lenyomata honlapunkon: www.ekt.hu

Így is történt, amikor egy magyartanárt köszöntöttünk és olyan névnapi köszöntő szólt neki, hogy csak a születésnapi köszöntő überelte. Hiszen olyan ez a tanár, hogy a születésnapja és a névnapja egy napra esik, így aztán van mit ünnepelni. Így is történt, hiszen egyszer csak felköszöntöttük, és nagy meglepetésében arra bíztatott minket, hogy majd az érettségi napján, amikor megkapjuk a tételeket, akkor fog igazán jólesni minden egyes vers, amelyeket a legnagyobb magyar költők írtak. És itt vagyunk mi, az utódok, akik imádjuk a verseket, faljuk őket, és írjuk őket. Egyszóval itt vagyunk mi, Élő Költők, akik olyan költőknek valljuk magunkat, akikből - remélhetőleg - lesz még érettségi tétel magyar irodalomból.

Ha és amennyiben neked is megtetszett ez a kezdeményezés, akár aláírásgyűjtésbe is kezdhetünk. Ha máshol nem, hát a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban, hiszen ott koptattuk mi is az iskolapadot, ott voltunk mi is diákok, és mondtunk köszöntő beszédeket, meg beiktatási kortes beszédeket, melyek elvezettek a mához, hogy beléphetünk lassan a halhatatlanok világába. Addig is ide gyűjtjük szellemi remekeinket. www.ekt.hu

Remélem, ez a névnapi köszöntő, melyet ma, Énekes Vazul napján nyújtok át ajándékul nektek, kellőképpen elgondolkoztat benneteket a magyar irodalom szépségén, és nem fogjátok azt hinni, hogy a vers illetve a versek esetleg terhet jelentenek. Sokkal inkább fogtok úgy készülni az érettségire, hogy minden egyes érettségi tétel a lehető legszebb volt.

Ha ebből a születésnapi köszöntő beszédből semmit sem értettél, az nem a te hibád. Most csak azt teszteljük, vajon érettségi tétel lesz-e az Élő Költők Társasága a mai magyar irodalom tételekben. Illetve ha az idén nem, akkor mikor igen?

Üdv,

ÉKT
www.ekt.hu
2006. november 20.
Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014