TÖRTÉNELEM
Tartalom
Hangos versek
Multimédia
Meghívók
Jegyzőkönyvek
Fegyelmik
Jogi dokumentumok
Beszédek
Versek, drámák
Gyöngy
Történetünk

Beszédek és bemutatók

Születésnapi Ülés 2002
DÍJKIOSZTÓ GÁLA


HATÁROZATI KIVONAT - SZIGORÚAN TITKOS ÉS BIZALMAS!!!!

Felolvasására kizárólag csak az arra felhatalmazást érző személy jogosult!

III./III (3/3) tehát 1 darab ügyirat.

Mottó: " Bástya (elvtárs) üti parasztot, huszár há hat, vezér dé kétszáckilenc, matt."

Az Élő Költők Társasága - továbbiakban ÁVH - 2002. évi Születésnapi Ülésén - továbbiakban szüpül - a következő élő személyeket terjeszti fel az alábbiakban részletesen kifejtésre kerülő díjakra:

(A felterjesztett személyek múltjával a Független Nővizsgáló által harminc percen belül felállítandó rögtön itt élő bizottság fog foglalkozni, amely bizottság vizsgálódása kizárólag arra fog kiterjedni, hogy díjazott érintette az ügynök törvényt vagy sem. A bizottság jogosítványa nem terjed ki annak vizsgálatára, hogy díjazott olvasta e a törvényt, vagy egyáltalán. A bizottság tagjait - kiválasztásuk előtt - szintén át kell világítani, de legalább a szemébe, hogy a pupilla tágulását hitelesíthessük. Átvilágító eszközről (lézerágyú, valamint röntgen vető hiányában varta elemlámpa az előírás) a Független Nővizsgáló már hallott. A bizottság a vizsgálat eredményéről sem a díjazottat sem az ÉKT-t, sem a bizottságot nem tájékoztathatja.)


Imrebá-díj

2002-ben az ÉV költőnője Halász Ildikó, aki munkája elismeréseként IMREBÁ díjban részesül, amely az ÉKT legmagasabb kitüntetése, melyet földi halandó egyáltalán megkaphat. Halász Ildikó ezek után jogosult részt venni az ÉKT ülésein, feltéve, ha erre ellentétes tiltó írásbeli határozatot nem kap. Halász Ildikó halmozott díjazásként egy évig jogosult tudomásul venni ezt a döntést, amely ellen fellebbezési joga három percen belül elévül.

Indokolás:

Halász Ildikó versei nagyon tetszenek az ÉKT kurátorainak, akik szerint ha ilyen tehetségek élnek kis hazánkban akkor tényleg jó kezekben az ország…os hírnévre lassan szert tevő ÉKT honlap.

2002-ben az ÉV költője Horváth József, aki munkája elismeréseként IMREBÁ díjban részesül, amely az ÉKT legmagasabb kitüntetése, melyet földi halandó egyáltalán megkaphat. Horváth József ezek után jogosult részt venni az ÉKT ülésein, feltéve, ha erre ellentétes tiltó írásbeli határozatot nem kap. Horváth József halmozott díjazásként egy évig jogosult tudomásul venni ezt a döntést, amely ellen fellebbezési joga három percen belül elévül.

Indokolás:

Horváth József Bodzakirálynő verse többek között olyan kiváló verselemző fejedelmeket ríkattak meg, mint N.L. elnök úr ill. R.M. elnök úr, és ha ez nem lenne elég, itt vannak az Internetes szavazók is, akik csak alátámasztani tudják a kuratórium döntését. Vagy cáfolni.


Az év felfedezettje

2002-ben az ÉV felfedezettje Koncz Teréz, aki munkája elismeréseként lett az év felfedezettje. Koncz Teréz ezek után is - remélhetőleg - az Élő Költők Társasága kiemelkedő zászlóvivője és gerelyhajítója marad. Halmozott díjazásként jogosult kutatásokat végezni az ÉKT archívumában, amíg az ott lévő dokumentumokat le nem daráljuk.

Indokolás:

Koncz Terézt meglett kora hiányának ellenére is rendkívül tehetséges ígéretnek és rendkívül ígéretes tehetségnek tartjuk.


Az Év versmondója-díj

2002-ben az ÉV versmondója díjat Rátóti Zoltán immáron ÉKT év versmondója-díjas színész kapja. Rátóti Zoltán színművész úr ezek után jogosult arra, hogy kiemelkedő szintű szakmai munkájával továbbra is hozzájáruljon Társaságunk értékének növeléséhez, a hangosvers archívum gazdagításához.

Indokolás: Rátóti Zoltán színművész úr olyannyira az egyike mindazoknak akik felismerték az ÉKT-ben rejlő szellemiség valódi ízét, hogy eleddig ő az egyetlen. Ezért kvázi úttörőként egyedül lépett egy olyan ösvényre, egy olyan Internet sztrádára, ahonnan többé már nincs visszaút. (Az emberélet útjának felén egy sötét, sűrű erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém…(nem pontos!)) Történelmi tettéért, bátorságáért és nem utolsó sorban a versek felolvasásakor tanúsított rendkívül szimpatikus magatartásáért és kimagasló szakmai munkájáért kívánjuk ezzel az apró figyelmességgel megajándékozni.


Az ÉV verse

Mozó: BORátnőmnek

Indokolás: akinek kell, bátran olvassa el még egyszer a költeményt. Reméljük döntésünkkel sikerült beszürkéznünk az egyszeres költő arany hétköznapjait és fordítva.

Mindezek után szomorú kötelességünknek teszünk eleget, amikor saját magunk díjazására és jó hírünk misztifikálására kerül sor és a következő díjakat ítéljük oda saját magunk saját magunknak.


Webi-díj

A Webi díjat kiemelkedő webmesteri tevékenységének elismeréseképpen az idén is Mácz Ákos érdemelte ki, de ő is kapja.

Indokolás:

Mácz Ákos neve jól cseng a kaputelefonja. Mácz Ákos éjt nappallá téve aludt, hogy friss(íthető) legyen, amikor elérkezik az óra, amelynek pontos idejét senki sem tudja. Díjazott új magaslatokra helyezte a Társaság Honlapjának szakmai megjelenésével egybekötött állandó lefagyását, kidolgozta és megvalósította az úgynevezett HANGOSVER koncepciót (egyedül már ezért járt volna neki a díj), és Ő itt nem állt meg, hanem létrehozta (ellopta) minden idők egyik legszínvonalasabb FÓRUMÁT, ahol az ÉKT-sok végre csapadékképződés veszélye nélkül (felhőtlenül) cseveghetnek egymással. Gondos anyaként felügyeli saját gyermekét és kedves szavakkal oktatja ki a (köcsög) másként gondolkodót.


Legtöbbet Alkotói Szabadságon Lévő Elnök-díj

A LASZLE díjat kiemelkedő alkotói szabadságáért 2002-ben Nagy Lajos kapja, pedig más nem is kaphatná.

Indokolás:

Nagy Lajos fáradtságot nem ismerve (hiszen szabin volt) vetette bele magát az édes semmittevésbe, az akarás legapróbb szikrájának csiholási szándéka nélkül. Bágyadt tunyasága előző babettát meghazudtoló lassúsággal ette bele magát mindennapjaiba. Gyakorlatilag egész évben alkotói szabin volt, mert írásai, melyek nyögve másztak elő néhanapján keze alól, aligha nevezhetőek alkotásoknak. E kiemelkedően gazdag évért méltán és büszkén (bár kissé kipihenten) veheti át saját magától a díjat.



Az év Visszatérője-díj

Az idén egyszeri és mindenkorra alapított ÉVi-díjat példamutató visszatéréséért Marina Béla kapja.

Indokolás:

Marina Béla a 2001-2002-es évadot egy példátlan perifériára szorulással kezdte, ahonnét a visszatérés csak a legnagyobbak sajátja. Díjazott a poklok poklát megjárva zuhant végsőnek látszó szennyvízcsatornába, ahol már-már Kula bácsi közelségbe került az "ilyen szar az élet"-tel, amikor valósággal megvilágosodás erejével hatott rá egy olyan külső körülmény, amelyről indulatok nélkül most nehéz lenne beszélni. Marina Béla megragadta az eléje táruló páratlan lehetőséget és él (és virul) vele, csak rá kell nézni arra a liber*** ofájára! Nem véletlenül érdemelte ki ezt a díjat, bár dicsőségtábláján nem tudjuk hová fér még…


Az ÉV elnöke (Énekes VAZUL)

Az ÉV elnöke-díjat rendkívül kiélezetlen versenyben ismét Bianco Mátyás kapta.

Indokolás: Már mindenki kapott valami díjat csak Ő nem…Ha mégsem ő kapná, akkor vigaszdíjként a majdnem kétszeres ÉV elnöke vállveregetésben részesül. Ami durva arculcsapása lenne a személyi kultusz építéséhez való jognak, hiszen Díjazott - aki már nem is titkolja hogy kopaszodik, köszönhetően rendkívül kifinomult ízléssel rendelkező fodrászati tanácsadójának, akinek van orra az ilyesmihez - komoly erőfeszí*………. példamutató munkav………….elnyűhetetlen teherbír………….ki nem fogyó ötle……….méltán………..a Társaságért tett kimag……megérdemelten lett immáron….sodszor az ÉV elnöke. (a hiányzó részeknél Lajos rögtönzésJ)


Töreki, 2002. augusztus 10.

Az Élő Költők Társasága döntéssi jogkörrel felruházott (és ököl jogkörrel megruházott) elnökei a döntésüket, mint akaratuknak megegyezőt elfogadják és aláírásukkal hitelesítik:



Marina Béla, Mácz Ákos, Nagy Lajos, Revuczky Mátyás


ÉKT KOLLÉGIUM




Minden jog fenntartva © ÉKT 2000-2014